Noorderwijk had een moeilijke week achter de rug, de nederlaag in Malle had pijn gedaan, ze kwam onverwacht en de zege van Malle-Beerse was verdiend. Acht dagen hard trainen en foutjes rechtzetten.

Coach Yves Heremans had zijn spelers op scherp gezet, het seizoen duurt nog lang, hij is er duidelijk klaar voor. Beter nog, iedereen was er klaar voor, de sponsors waren uren vooraf al aanwezig, de honderd toegelaten Corona toeschouwers hadden een plaatsje gevonden.

Met zijn allen klaar voor de strijd. Tot er donderdagavond heel slecht nieuws viel, immers toen overleed na een lange en echte strijd Real topschutter aller tijden, Piet Weeremans.

De klasbak op het veld, de dribbelkont, een fantastische voetballer maar ook ne lachebek naast het terrein en altijd in voor een grap. Vriend van alleman zette ongewild iedereen met zijn voetjes op de grond, de tijd stond even stil, een warm en dankbaar applaus was zijn deel net voor de wedstrijd.

De thuisploeg startte sterk maar de tegenstoten waren niet ongevaarlijk, bij Moeskroen loopt met Qoli echt wel een topper tussen de lijnen. Het duurde dikke tien minuten voor de eerst goal viel, op zijn Belgisch, Mourad werpt de bal, snelle tegenstoot via Dahmani op Hitou en El Fashi rondt de counter fantastisch af 1 - 0. Minuutje later Bouri op Hitou en 2 – 0.

Diezelfde Hitou snoept slim de bal af en scoort net voor de pauze de geruststellende 3 -0. Na de rust blijven de Elmos boys overduidelijk heer en meester, opnieuw Hitou, weer hij, snelle intrap naar El Fashi, pasje op Ali Bouri en die zet de 4 – 0 op het bord.

De enige topper bij Moeskroen, Qoli mag halverwege de tweede helft de eer redden voor de bezoekers, 4 – 1.

Hollands recordinternationaal El Ghannouti ontfutselt slim de bal, één tweetje met Sababti en 5 – 1 op het bord. In de ultieme seconde is er nog de 6 – 1, dit keer via Belgisch internationaal Sababti.

De schande van Malle is uitgewist, het missertje goedgemaakt. Tussen de sterren kijkt de Piet mee en ziet dat het goed was, "Tears in heaven" omdat onze enige echte topschutter er niet meer is, maar nooit vergeten we hem.

You never walk alone Piet, deze zege was voor u.